Menu Zavřít

Redside koupila průmyslový park na Slovensku za téměř 90 milionů eur

7. 1. 2019
Autor: čtk

Česká investiční společnost Redside koupila od firmy AU Optronics Slovakia industriální park v Trenčíně. Za průmyslový areál zaplatila téměř 90 milionů eur (přibližně 2,3 miliardy korun). Jde tak o největší transakci průmyslových nemovitostí v loňském roce na Slovensku.

Industriální park Trenčín má rozlohu 120 tisíc metrů čtverečních. Leží u dálnice D1 v západním Slovensku, které je centrem automobilového průmyslu.

Současně s akvizicí oznámila společnost Redside vznik nového realitního podfondu, zaměřeného právě na průmyslové a logistické nemovitosti v regionu střední a východní Evropy. Industriální park Trenčín do nového realitního podfondu patří.

MMF24

Investiční společnost Redside poskytuje služby v profesionální správě fondů pro instituce a individuální investory. Ve svých pěti fondech spravuje aktiva za více než 500 milionů eur (přibližně 12,8 miliardy korun). V Česku vlastní například obchodní centra v Českých Budějovicích, Hradci Králové, či Znojmě nebo pražská kancelářská centra Panorama Business Center a Smíchov Gate.

Čtěte také:

Šéf Redside Vřešťál: Máme aktiva za deset miliard

Praha, České Budějovice, Plzeň. Investiční skupina DRFG koupila dvanáct nákupních parků

Obchod za miliardu. Skupina DRFG koupila od CPI dva obchodní parky

První investice Allianz do kanceláří v Česku. Pojišťovna koupila dvě budovy na Pankráci

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).