Menu Zavřít

REDUKČNÍ PROGRAM

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

KLM

Nizozemská letecká společnost KLM Royal Dutch Airlines představila balík reorganizačních opatření včetně snížení počtu zaměstnanců o 2700 lidí a redukce kapacit o pět procent pro zimní období. Úsporným programem, jehož součástí je i prodej sedmi letadel, se aerolinky snaží zlepšit hospodářské výsledky. Firma se potýká se stále rostoucími náklady na palivo, klesajícími zisky a zvyšujícími se jednotkovými náklady, popsal list Financial Times.

Ve třetím čtvrtletí fiskálního roku vykázaly aerolinky KLM čistou ztrátu přes sedmnáct milionů dolarů proti čisté ztrátě 12,7 milionu dolarů v meziročním srovnání. Spadly dokonce do provozní ztráty ve výši třiceti milionů dolarů, zatímco o rok dříve vykazovaly provozní zisk 9,6 milionu dolarů.

ebf - tip - debata

Program na snížení nákladů, který zahrnuje snížení investic do informačních technologií s výjimkou investic do elektronických obchodů (e–commerce), by měl vést v prvním roce k úsporám 500 milionů guldenů (219 milionů dolarů). V průběhu fiskálního roku 2000/2001 chce KLM snížit svůj letecký park o sedm strojů. Finanční ředitel Rob Abrahamsen upřesnil, že zmíněná opatření vedou k zastavení krátkodobého propadu do červených čísel a že jde teprve o začátek nutných strukturálních změn. Jednotkové náklady vzrostly rychleji než jednotkové příjmy. „Musíme neustále redukovat náklady a v budoucnosti daleko příkřeji, uvedl.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).