Menu Zavřít

Rekordní zisky

6. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Zetor

KL24

PRAHA (zao) – Brněnskému výrobci traktorů Zetor se loni více než dařilo. Z auditované účetní závěrky vyplývá, že firma vykázala čistý zisk ve výši 128,636 milionu korun. V porovnání s předchozím obdobím to znamená navýšení o více než 125 procent. Konsolidovaný výsledek za celou skupinu Zetor představuje čistý zisk ve výši 153,346 milionů korun.
Zetoru se během loňského roku podařilo navýšit prodeje o šest procent na 5751 kusů traktorů a celkové tržby skupiny dosáhly hodnoty 3 337,5 milionu korun. Ve srovnání s rokem 2004 tržby narostly o patnáct procent. „Zetor se během uplynulého roku věnoval také plnění rozvojové strategie Zetor New, spočívající v úpravě výrobního areálu. V současné době probíhá výroba v Zetoru na ploše 250 tisíc metrů čtverečních, před přesunem veškeré výroby do nových prostor šlo o plochu více jak čtyřikrát větší. Investice do koncentrace výroby na menší plochu a s tím spojených menších prostojů si vyžádaly zhruba 75 milionů korun,“ říká tiskový mluvčí Zetoru Miroslav Toman.
Brněnští by rádi v úspěšném trendu pokračovali. V letošním roce plánují dosáhnout prodeje až 6 800 traktorů a růstu tržeb ke hranici čtyř miliard korun. Obchodní plán firmy počítá s investicemi ve výši 214 milionů korun, přičemž tato částka má být rozložena do nákupu nových technologií, oprav, výzkumu a vývoje. Zetor patří k největším zaměstnavatelům v brněnském regionu a celá skupina dává práci v současnosti 1719 zaměstnancům.

  • Našli jste v článku chybu?