Menu Zavřít

Relaxuje u bicích

2. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Petr Pištělák

WT100

PRAHA (tpk) – Marketingovým ředitelem eBanky byl první dubnový den jmenován Petr Pištělák (32), který přichází z firmy Procter & Gamble. Tam až donedávna působil jako business unit leader v divizi kosmetických výrobků pro region střední Evropa-jih. Post výkonného ředitele v oblasti marketingu a produktů a s ním spjatá pozice člena představenstva byly dosud v bance neobsazené. Jmenováním je tým vrcholového managementu eBanky kompletní.
Po ukončení vysokoškolského studia na brněnském Vysokém učení technickém odcestoval Pištělák do Spojených států, kde v Houstonu absolvoval investiční kurs na Commercial Investment Real Estate Institute. Po krátké praxi v makléřské firmě Grubb and Ellis v roce 1993 získal zaměstnání v marketingu firmy Procter and Gamble, a to na pozici assistant brand manager, kde se zúčastnil budování značek, jako Fairy Ultra, Jar, Mr. Proper, Pampers a dalších. Od roku 1996 potom ve firmě působil jako group brand manager.
V roce 1998 postoupil na pozici corporate marketing manager, na níž řídil vyjednávání a nákup médií, direct marketingové a databázové programy a vytváření strategických marketingových aliancí. O dva roky později ve společnosti Procter & Gamble vznikl nový region střední Evropa-jih, v jehož rámci převzal Petr Pištělák odpovědnost za vícečlenné a mnohonárodnostní regionální oddělení corporate marketingu. Ze svého sídla v Budapešti pracoval na budování organizačních struktur a na synchronizaci a standardizaci procesů.
Počátkem předminulého roku se vrátil zpět k přímému řízení značek do pozice business unit leader. Během desetiletého působení v Procter & Gamble se Pištělák podílel na uvedení pěti zcela nových značek, oživení 26 stávajících a v rámci mnoha desítek marketingových projektů přímo vedl vývoj více než třiceti televizních kampaní. Přednášel o marketingu a řízení značek na různých vzdělávacích ústavech v rámci regionu střední Evropy i mimo něj. K nejvýznamnějším patří Budapešťská univerzita, Univerzita Mexiko, VŠE Praha a Bratislava či Loyola College of Maryland a samozřejmě brněnské VUT.
Petr Pištělák hovoří plynně anglicky, ale domluví se i rusky a italsky. Z působení v Budapešti si odvezl základní orientaci v maďarštině.
Přestože profesionální život zabírá většinu jeho času, najde si chvíle i pro své dva celoživotní zájmy. Jednak se velmi rád věnuje různým druhům sportu (basketbal, kondiční běh, horské kolo a hokej na kolečkových bruslích) a jednak se ve svém volnu odreagovává při hře na bicí nástroje.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).