Některé restaurace, vinárny a kavárny na Tachovsku se zapojí do mezinárodního projektu Stezky chuti. Budou lákat turisty na gastronomické speciality. „Jsou to zařízení zejména v okolí Konstantinových Lázní, Plané a Stříbra,“ upřesnil předseda regionálního sdružení Receptt Jan Florian.
Sdružení projekt organizuje ve spolupráci s italskými, španělskými a maďarskými regiony.
„Máme tady spoustu restaurací a kaváren, které jsou něčím vyhlášené. Například ve Stříbře je jedna vyhlášená takzvanými stříbrskými řízečky, v Plané rybími škvarky. V Konstantinových Lázních dělají v jedné hospodě skvělé buřty na pivě, v další mají každý den čerstvé domácí koláče,“ vyjmenoval Florian.
Sdružení vydá v květnu materiály, které budou turisty na tyto speciality upozorňovat. Počítá se i s německou a anglickou verzí. Materiály budou k dispozici v infocentrech i na mezinárodních veletrzích. „Doufám, že projekt bude inspirovat gastronomická zařízení, která dosud žádnou vyhlášenou specialitu nemají, aby si nějakou vytvořila,“ uvedl Florian.
Podnikatelé z Tachovska, kteří mají turistům v gastronomické oblasti co nabídnout a chtějí se do projektu zapojit, se mohou přihlásit na e-mailové adrese honza@receptt.net.