Pololetní výroba
Rodinný pivovar Bernard zvýšil v prvním pololetí výrobu piva o čtvrtinu a jeho šestiměsíční výstav přesáhne 90 000 hektolitrů. Firma zároveň oznámila, že od minulého pondělí zdražila část produkce až o 50 haléřů za půllitr. Důvodem jsou rostoucí ceny sladovnického ječmene a energií. Podle odborníků v létě zdraží pivo řada tuzemských pivovarů. Prodej lahvového piva Bernard se za první pololetí zvýšil o 96,5 procenta a export o 79,3 procenta. Vývoz se na letošním výstavu humpoleckého pivovaru podílí 12 procenty. Největší odběratele má pivovar na Slovensku, menší dodávky směřují do dalších 12 zemí, mimo jiné do USA a Austrálie. Za celý loňský rok Bernard uvařil přes 156 000 hektolitrů zlatavého moku a tržby za pivo činily čtvrt miliardy korun.