Menu Zavřít

Roger chce uspět v zahraničí. Brněnská firma usiluje o licence v Polsku a na Slovensku

20. 4. 2018
Autor: Michael Tomeš

Faktoringová firma Roger požádala centrální banku o licence na polský a slovenský trh.

Brněnská finančně-technologická firma Roger v loňském roce dvojnásobně vyrostla a připravuje ofenzivu na okolních trzích. „Máme u České národní banky požádáno o licenci na Polsko a Slovensko. A připravujeme jazykové verze pro oba trhy,“ říká zakladatel firmy Adam Šoukal.

Firma podle něj bude postupovat stejně jako v Česku, kdy se v roce 2016 spojila s technologickou společností CCV. Tím se jí otevřela cesta k automatizovanému financování malých a středních firem díky elektronické fakturaci EDI, jehož největším dodavatelem pro domácí trh CCV je. Kromě Slovenska a Polska přemýšlí Šoukal o rozšíření také na německojazyčné trhy. „Jednáme s partnerem o Rakousku, Německu a Švýcarsku,“ dodává.

Byznys model firmy Roger spočívá v provozním financování malých a středních podniků, které často musejí čekat dva či tři měsíce na peníze ze svých faktur. Faktury financují za zhruba pětiprocentní úrok fyzické osoby či firmy prostřednictvím aukcí. Roger pak vydělává na poplatcích za každý případ. Od svého založení v roce 2013 Roger profinancoval faktury v hodnotě přes miliardu korun.

Podívejte se na rozhovor s Adamem Šoukalem:

Dále čtěte:

Rozpuštěný a vypuštěný fintech. Bankovní revoluce nebude

Sázka na fintech. Rothschildův fond chystá obří emisi

MMF24

Poslední záchvěv revoluce. Banky v mobilu převrat nezpůsobí

Češi stále nepřišli na chuť mobilním platbám. Zaostáváme za Evropou


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).