Menu Zavřít

ROSTE POČET ZÁKAZNÍKŮ

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Vodafone AirTouch

Britsko-americkému provozovateli sítě mobilních telefonů - firmě Vodafone AirTouch - se podařilo od uzavření fúze před třemi měsíci opět zvýšit počet klientů. Minulý týden koncern informoval, že dnes registruje více než 31 milionů zákazníků celkem ve 23 zemích.

ebf - tip - debata

Vedení firmy to podle informací agentury Reuters vysvětlilo tím, že britská část nového obra, firma Vodafone, zaregistrovala za uplynulé tři měsíce (červenec-září) rekordních 701 tisíc klientů. Zfúzovaná společnost zaregistrovala k dnešnímu dni na celém světě dalších 2,6 milionu klientů. Jen ve Velké Británii její klientela už překročila 6,8 milionu zákazníků. Na evropském kontinentě, na Blízkém východě a v Africe se počet jejích klientů ve třetím čtvrtletí zvýšil o 1,4 milionu na celkových 12,06 milionu osob. Ve Spojených státech Vodafone AirTouch získala dalších 186 tisíc kli entů a v asijských zemích a v Tichomoří jich přibylo asi 340 tisíc.

Dobré výsledky firmy a nárůst klientely vysvětlil výkonný ředitel Chris Gent stoupajícím zájmem o mobilní telefony. Ten podle něj překonal veškerá očekávání.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).