Menu Zavřít

Rozhodli jste se pro koupi ojetého vozu?

20. 1. 2016
Autor: Euro.cz

Jaké služby by vám měli nabídnout v dobrém autobazaruDobrý bazar poznáte vcelku jednoduše. V prvé řadě se zaměřte na množství nabízených služeb, které jsou na místě k dispozici. Pokud je v bazaru možné uzavřít leasingovou smlouvu pouze s jednou společností, rozhodně to není v pořádku.

Jaké služby by vám měli nabídnout v dobrém autobazaru

Dobrý bazar poznáte vcelku jednoduše. V prvé řadě se zaměřte na množství nabízených služeb, které jsou na místě k dispozici.

Pokud je v bazaru možné uzavřít leasingovou smlouvu pouze s jednou společností, rozhodně to není v pořádku. Stejně tak i možnost získání úvěru přímo u prodejce je standard. Pokud vás bude posílat prodejce s formuláři do banky, nemá smysl se vracet. Dobrý autobazar vyřídí vše za vás na místě a do několika minut. Snad jen potvrzení o příjmu v případě, že kupujete auto soukromě, by vás mohlo trochu zdržet.

Možnost platby protiúčtem

Další službou, která by neměla v dobrém autobazaru chybět, je platba protiúčtem. Své staré auto necháte v bazaru jako protihodnotu a vyberete si novější. Zbytek doplatíte nebo budete splácet formou leasingu či půjčky. Pokud vám prodejce takovou službu odmítne, vydejte se jednoduše k jinému. Samozřejmě váš odchod musí být oprávněný. Pokud přijedete do bazaru s dvacet let starou a rezavou škodovkou a budete požadovat platbu protiúčtem v hodnotě padesáti tisíc, je jasné, že takové peníze nedostanete ani v tom nejlepším podniku.

Projeďte se na zkoušku

Samozřejmostí je také zkušební jízda i s další osobou. Můžete si s sebou přivést třeba kamaráda, co má autoservis, a nikomu by to nemělo vadit. Důležitá je bezplatnost takové zkušební jízdy a její délka. Pokud vás prodejce sveze sto metrů, asi sotva odhalíte závadu na podvozku či převodovce.

Prohlídka vozu ze všech stran

V dobrém bazaru nesmí chybět vysoká rampa nebo ještě lépe zvedací stolice. Prohlídka spodku vozu by měla být samozřejmostí a vaše první kroky po zkušební jízdě by měly vést právě k rampě.

EBF24

Péče o zákazníka je dobrou vizitkou

Důležitá je také úroveň znalostí prodejců a čas, který vám věnují. Asi každý potřebuje trochu poradit a každý chce za své nemalé peníze alespoň půlhodinovou pozornost prodejce. Ve chvíli, kdy se prodávající věnuje více svému mobilnímu telefonu než vám, není zase něco v pořádku. K dobrému bazaru patří i teplé a bezvětrné zázemí. Dost těžce se vybírá v zimě a větru. Navíc výběr ojetého auta je vždy záležitost několika hodin či dní. Dobrá společnost vyřídí maximum věcí za vás a bezplatně - převod vozidla, vypsání kupní smlouvy a další (pozor, za podání žádosti o úvěr se platí všude). Vaším úkolem je pouze podpis připravených smluv, případná platba a vypití kávy na účet autobazaru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).