Menu Zavřít

Rozpoznávání obličejů za 93 miliard. Nejhodnotnější startup v oblasti umělé inteligence je z Číny

9. 4. 2018
Autor: Profimedia.cz

Za start-up s nejvyšší hodnotou z oblasti umělé inteligence se prohlásila čínská firma SenseTime. Hodnota společnosti vystoupila podle agentury Reuters na 4,5 miliardy dolarů (92,8 miliardy korun) poté, co získala další stamilióny od investorů. SenseTime Group vyvíjí technologii rozpoznávání obličeje, o kterou mají zájem i státní orgány.

Na konci listopadu se hodnota firmy pohybovala kolem dvou miliard dolarů. Nyní dostala 600 milionů dolarů od skupiny investorů, mezi které patří čínští internetoví prodejci Alibaba Group Holding a Suning.com a také singapurský státní fond Temasek Holdings.

SenseTime přispívá k vytváření největšího systému sledování na světě, uvedla agentura Bloomberg. Mezi hlavní zákazníky firmy patří policejní oddělení z celé Číny. Společnost se ale také věnuje videoanalýze a dalším oblastem, včetně autonomního řízení či zobrazovací technologie ve zdravotnictví.


Nejdůležitější muž světa. Musk může postavit na hlavu to, jak žijeme

 Elon Musk


SenseTime založil před třemi lety univerzitní profesor Tchang Siao-ou. Loni v říjnu uzavřela firma strategické partnerství s americkým výrobcem čipů Qualcomm, který do ní investoval nezveřejněnou částku. Aby posílily spolupráci, chce SenseTime letos otevřít v USA vývojové centrum. Firma také plánuje vstup na některou z burz v USA, Číně nebo Hongkongu.

EBF24

Vláda v Pekingu chce do roku 2025 udělat z Číny světového lídra na poli umělé inteligence.

Dále čtěte:

Zlatá horečka mezi nebem a zemí. Investory láká vesmír

Největší prodejce mobilů ve východní Evropě Vacek: Do tří let smartphony skončí

Vaginální mapování či pronájem slepic: potrhlé nápady stvořily nové české milionáře

Nesvítíš, dostaneš peníze. V Kalifornii sbírají „negawatty“


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).