Menu Zavřít

Rozprodej pokračuje

31. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Vítkovice

ebf - tip - debata

PRAHA (ČTK, pp) – Po ukončení soudního vyrovnání připravuje akciová společnost Vítkovice další rozprodej výrobních celků. Podmínky pro to má vytvořit přechod na holdingové uspořádání, ke kterému došlo k 1. listopadu. Sám holding bude velmi štíhlý, obchodní a nákupní složky přejdou na dceřiné společnosti. Největší z nich,Vítkovice Strojírenství, bude zaměstnávat polovinu z celkem sedmi tisíc vítkovických zaměstnanců.
Generální ředitel Vladimír Bail potvrdil, že firma Vítkovice Strojírenství by mohla strategického investora získat již v průběhu příštího roku. Zájem údajně projevuje renomovaná zahraniční zbrojovka. Investor bude muset především přinést provozní prostředky. Podstatnou část výroby v celých Vítkovicích stále financuje státní Osinek. Úvěrový limit činí jednu miliardu a vyčerpáno je 650 milionů. Celý úvěrový rámec by měl být vyčerpán již v příštím roce.
Vítkovice jsou pod faktickou kontrolou České konsolidační agentury, která zde má celkové pohledávky ve výši 4,5 miliardy korun. Podle rozhodnutí vlády z nich může část do výše 2,7 miliardy kapitalizovat.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).