Menu Zavřít

Rozšiřte si svou knihovnu: Umění rétoriky, Zájmové vzdělávání dospělých

21. 8. 2009
Autor: profit

Informace o vzdělávání dospělých, koučinku a rétorice naleznele v těchto knihách.

Michal Šerák: Zájmové vzdělávání dospělých

Práce komplexně popisuje oblast zájmového vzdělávání dospělých a hodnotí jeho význam pro rozvoj jedince a společnosti. Text analyzuje informační materiály, které ukazují situaci této oblasti v ČR, zabývá se situací na trhu vzdělávání, charakterizuje jednotlivé typy zájmového vzdělávání a uvádí i přehled hlavních institucí, které se jím zabývají. Kniha je určena studentům a vyučujícím oborů andragogika, pedagogika dospělých, pedagogika volného času, sociální práce a kulturologie. Zaujme rovněž metodiky z prostředí neziskových organizací a organizátory aktivit zájmového vzdělávání.

Vydal: Portál

Marilyn Atkinson, Rae T. Chois: Koučink – věda i umění (Vnitřní dynamika)

První díl z třídílného cyklu Koučink – věda i umění představuje praktické uvedení a metodiku profesionálního koučování pomocí cíleného rozhovoru. Publikace se zabývá vnitřním lidským systémem, který umožňuje fungování koučování. Jedná se o základní dynamiku projektového myšlení, které buduje návyky k sebeobjevování a objevům bez konce. Tato cesta rozvíjí systém sebekoučování, které umožňuje dostat se za překážky a vytvořit trvalou změnu.

Vydal: Portál

Roman Braun: Umění rétoriky

MMF24

Kvalita komunikace určuje do velké míry profesní i osobní úspěch. Rozhodující přitom je, jak je člověk schopný prezentovat své vlastní kvality, řešit vztahové konflikty či pečovat o své vztahy. Autor nabízí řadu technik a podnětů, s jejichž pomocí lze dospět k rétorické zdatnosti. Čtenář se dozví, jak rozvíjet své charizma a působení na druhé, jak se vyvarovat rétorických chyb a vystupovat jistěji nebo jak podávat přesvědčivé argumenty. Kniha také poradí, jak lépe zvládnout prezentaci či rozhovory a přibližuje téma hypnorétoriky – využívání sugestivních účinků. Kniha je vhodná pro čtenáře, kteří chtějí využívat svých rétorických dovedností jak v profesní oblasti, tak v osobních vztazích.

Vydal: Portál

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).