Menu Zavřít

RUKU V RUCE S MICROSOFTEM

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Ericsson

Největší světový výrobce infrastruktury pro mobilní telefony, švédská společnost Ericsson, vytvoří strategickou alianci s americkým softwarovým gigantem Microsoft. Společný podnik hodlá uvést na trh novinku - systém mobilních telefonů nové generace, který umožní uživatelům, aby se mohli pohybovat na internetové síti a být ve stálém kontaktu s elektronickou poštou. „Prostřednictvím společného podniku bude Microsoft spolupracovat s firmou Ericsson na vývoji nových řešení, která budou spojovat podnikovou poštu s veřejnými službami elektronické bezdrátové pošty, píše se v prohlášení Ericssonu, jež citovala agentura Reuters.

WT100

Základem nového systému bude Microsoft Mobile Explorer, pracující v režimu Windows. V nově vytvořeném subjektu připadne většina švédskému podniku. Den před oznámením o kooperaci se akcie Ericssonu na stockholmské burze vyšplhaly na historické maximum, po prohlášení mírně oslabily.

Obě společnosti se rovněž dohodly, že budou podporovat rozvoj otevřených průmyslových standardů: tato vize umožní kompatibilitu produktů všech výrobců. „Chystáme další aliance, ale budou odlišné, prozradil Reuters viceprezident Microsoftu pro technický rozvoj Thomas Koll.

  • Našli jste v článku chybu?