Menu Zavřít

RUSKÁ INVESTICE

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Š k o d a     A u t o

Mladoboleslavský výrobce automobilů Škoda Auto uzavřel minulý týden v Rusku dohodu o záměru vybudovat na Uralu montážní linku svých osobních vozidel Felicia.

ebf - tip - debata

Takzvaný Letter of Intent podepsal minulý čtvrtek v Moskvě generální ředitel Škoda Auto Vratislav Kulhánek a své podpisy připojili i místopředsedové obou vlád Pavel Mertlík a Jurij Masljukov. Škoda by podle dohody měla do závodu v městě Iževsk (1350 kilometrů na východ od Moskvy) investovat v následujících letech 530 milionů marek. Partnerem Škody je firma Ižmaš Holding. Zástupci obou společností předpokládají, že už v roce 2004 by měl podnik produkovat osmdesát tisíc vozů za rok. „Bude-li se trh dobře vyvíjet, mohlo by to být už dříve, řekl Kulhánek, jehož podnik bude ve firmě držet majoritu. Už příští rok by však mělo z výrobních pásů sjet 5000 nových vozů.

Letos Škoda plánovala do Ruska vyvézt patnáct tisíc aut. Do června jich prodala asi osm tisíc, ale ruská hospodářská krize jejich prodej zastavila. V Rusku vyráběný vůz by měl stát asi jedenáct tisíc dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).