Menu Zavřít

Rusové se ujali práv

25. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Vítkovice Steel

MMF24

OSTRAVA (ČTK) - Společnost Evraz Group se ujala vlastnických práv ve společnosti Vítkovice Steel, kterou loni v létě koupila od státu. Na valné hromadě ostravské hutní firmy zasedlo do jejích statutárních orgánů pět představitelů vrcholného managementu Evrazu. Předsedou dozorčí rady Vítkovic Steel se stal Alexandr Frolov, výkonný ředitel Evrazu pro podnikové záležitosti.
Rusové zároveň rozhodli, že dozorčí rada Vítkovic Steel bude mít jen šest členů namísto dosavadních devíti. Spolu s Frolovem je v ní generální ředitel Evrazu Valerij Choroškovskij, finanční šéf Evrazu Pavel Tatjanin a Antonino Craparotta, který zastává funkci seniora viceprezidenta pro konkurenceschopnost Evrazu. Zbylými dvěma členy jsou zvolení zástupci zaměstnanců Rostislav Fromelius a Jaroslav Novák. Dosavadní členové dozorčí rady byli odvoláni, nebo odstoupili sami.
V představenstvu zastupuje nového vlastníka Alexandr Sorokin, který je ředitelem pro mezinárodní výrobní aktivity Evrazu. Sorokin se stal místopředsedou představenstva a v orgánu vystřídal Vratislava Víchu. Předsedou představenstva Vítkovice Steel zůstává i nadále dosavadní generální ředitel Vladimír Bail, dalšími členy orgánu jsou výkonný ředitel Zdeněk Kvapík, obchodní ředitel Jiří Poštulka a finanční ředitel Jiří Chuchro.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).