Menu Zavřít

Ruzyňská transakce

14. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Westpoint Distribution Park

KL24

PRAHA (men) – Jedna z největších letošních transakcí na trhu se skladovými a kancelářskými prostory se uskutečnila v říjnu v Praze 6-Ruzyni. Uzavřený podílový investiční fond Europa Fund koupil distribuční areál Regata v blízkosti letiště s více než 50 tisíci metry čtverečními skladových a administrativních prostor. Areál byl přejmenován na Westpoint Distribution Park.
Společnost Europa Fund se při nákupu zavázala zvýšit kvalitu objektu dalšími investicemi do jeho obnovy. „Naší strategií bude nabídnout firmám k pronájmu kvalitní, zrenovované skladovací prostory za nižší ceny, než za které je nabízí konkurence v nově postavených zařízeních ve srovnatelných lokalitách,“ tvrdí David Bouck, generální ředitel společnosti The Charnwood Company, která se stala partnerem fondu a bude manažerem projektu.
Společnost The Charnwood Company založil David Bouck v roce 2001 se zaměřením na akvizice a development institucionálních nemovitostí v České republice. Europa Fund již uzavřel transakce na realitním trhu za více než jednu miliardu eur v západní a střední Evropě.

  • Našli jste v článku chybu?