Menu Zavřít

RYCHLÁ ROTACE

10. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Konsolidační banka

PRAHA (ČTK) – Do křesla generálního ředitele a předsedy bankovní rady Konsolidační banky (KoB)usedl dosavadní náměstek generálního ředitele a člen bankovní rady KoB Ladislav Řezníček (42).

Je absolventem Českého vysokého učení technického, Fakulty elektrotechnické. Po ukončení studia nastoupil v roce 1983 do Ústavu jaderného výzkumu v Řeži, kde pracoval ve výzkumu jaderných detektorů. V roce 1991 přešel do Státní banky československé, kde začal pracovat v oblasti správy dluhu. Od roku 1993 do roku 1999 působil v České národní bance (ČNB), a to postupně na pozicích specialisty řízení aktiv a pasiv, vedoucího oddělení řízení rizik a ředitele odboru nestandardních obchodů. V letech 1997 až 1999 byl jednatelem dceřiné společnosti ČNB Česká finanční, která spravuje nebonitní aktiva, převzatá z malých bank. V KoB působí od července 1999. Je ženatý a má dceru.

V čele KoB vystřídal Řezníček Kamila Zieglera (39), který přešel jako generální ředitel do Raiffeisenbank. Ziegler absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a Southwestern Graduate School of Banking v texaském Dallasu. V roce 1984 nastoupil jako úvěrový pracovník do pobočky Státní banky československé v Liberci, poté pracoval od roku 1990 jako náměstek ředitele pobočky Komerční banky rovněž v Liberci. V letech 1992 až 1997 zastával postupně funkce ředitele odboru organizace, vrchního ředitele personálního úseku a vrchního ředitele finančního úseku v hlavní centrále Komerční banky v Praze. Od roku 1997 byl náměstkem generálního ředitele a členem představenstva České spořitelny (ČS). Jeho odchod z postu náměstka generálního ředitele této instituce byl spojován s jeho údajnou odpovědností za ztráty ČS v oblasti firemních úvěrů. V březnu 1999 nastoupil jako generální ředitel a předseda bankovní rady do KoB. Je ženatý a má dvě děti. Hovoří anglicky, německy a rusky.

CIF24

Spolu s Zieglerem se z KoB do Raiffeisenbank rovněž přesunul dosavadní ředitel kanceláře generálního ředitele KoB Tomáš Krones, který působil i jako tiskový mluvčí KoB. V Raiffeisenbank bude zástupcem ředitele strategie banky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).