Menu Zavřít

RYCHLÝ ZÁSAH

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Eta Hlinsko

Nové představenstvo společnosti Eta, které zrychlilo proces restrukturalizace firmy, nemohlo čekat se jmenováním nového generálního ředitele na řádné jednání koncem října. Svolalo proto mimořádné zasedání již 8. října 1999, kde se rozhodlo, že do křesla generálního ředitele zasedne současný předseda představenstva Jiří Král (38). Vystřídal tak Karla Brožka (EURO 40/1999), který odešel na vlastní žádost a byl jmenován do funkce ředitele závodu 03 Topná tělesa Hlinsko.

Král posledních pět let pracoval v První investiční společnosti (1. IN) ze skupiny IPB, jejíž fondy jsou nejvýznamnějším vlastníkem podniku. Odchází z funkce ředitele odboru informatiky, organizace a řízení 1. IN. Má ekonomické vzdělání, a bsolvoval postgraduální studium VŠE. V příštím roce ukončí studia MBA na Prague International Business School. Na zmíněném zasedání byl do představenstva za Karla Brožka kooptován Ladislav Cupal, ekonomický ředitel společnosti Eta.

MMF24

Největší český výrobce domácích elektrospotřebičů má na domácím trhu stále významné postavení. Za prvních devět měsíců letošního roku zde prodej svých výrobků zvýšil a v současné době dosahuje u nosného programu - vysavačů prachu - 45procentní tržní podíl. Svoji pozici si drží i na zahraničních trzích. Objem vývozu k 30. září činil 955 milionů Kč, což je 56 procent z celkového prodeje.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).