Menu Zavřít

S Avií v křížku

6. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Nový herní systém se hráčům líbí

Letos je Manager Tour 2002 obohacena zcela novým herní systémem a také novým způsobem hodnocení. Všichni hráči s handicapem hrají na rány netto (tedy s odečtením HDC) a – s výjimkou prvního turnaje – se všechny zastávky túry hrají postupným startem. Hráči s HDC hrají bez rozdílů kategorií. Každý turnaj má jen jednoho vítěze. Za umístění jsou přidělovány body a podle nich se stanovuje průběžné respektive celkové pořadí Manager Tour 2002. S hrou na rány jsou hráči nadmíru spokojeni, neboť je výrazně posouvá více k soutěžnímu golfu. Ten se většinou hraje právě tímto systémem a soutěžící jsou v něm nuceni bojovat v tlaku, kdy na každé jedné ráně může záviset výsledek celodenního snažení. Ani poněkud obávaná délka hry není vůbec problémem. Zdá se, že skutečně sportovně orientovaní sportovci dají přednost sportovním podmínkám například před cannon startem za zvuků doprovodné kapely.
Další turnaj série Manager Golf Tour 2002 se konal na nově otevřeném hřišti na Konopišti v pátek 2. srpna. V horkém a dusném počasí se dvěma přeháňkami se absolutní vítězkou turnaje stala Monika Karasová s výbornými 66 ranami netto o jednu jedinou ránu před Stanislavem Dvořákem (67 ran netto). Na třetím místě skončil Petr Kubíček rovněž se 67 netto ranami. Nejlepším flightem turnaje byla vyhlášena skupina hrající pod názvem Louis Vuitton. V doprovodných soutěžích si odnesli trofeje Petr Robětín, za přesnou mušku v Tesla Nearest to the pin na jamce č. 10, kde míček usadil pouhých 135 cm od jamky, a Petr Zouvala za nejdelší ránu v soutěži Hippo Longest Drive na jamce č. 11. Stává se již hezkou tradicí, že Manager Tour má své vlastní kreativně zpracované skórkarty, které určitě putují do mnoha soukromých archivů hráčů – a to bez ohledu na výsledek. Tentokrát byla na kartě vyobrazena polorozpadlá budova budoucí klubovny. Další specialitou byla ráno vytvořená společná fotografie každého flightu, kterou spolu s vytištěným diplomem se jmény všech hráčů dostali účastníci hned po skončení kola.
Celé startovní pole bylo v průběhu turnaje asi patnáct minut zdrženo jakýmsi zaměstnancem či dodavatelem areálu na Konopišti – řidičem Avie - který se v den smluvního turnaje rozhodl (či snad plnil něčí příkaz) navážet písek do grýnového bunkeru na desáté jamce. Laskavé vysvětlení z úst exprofesionálky Gábiny Chvátalové osádka Avie přijala a mohlo se nerušeně pokračovat. Pomyslnou golfpochvalu tak získává osádka oné Avie za neutuchající a svědomitou péči o nové hřiště…

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).