Menu Zavřít

S jinou formou

3. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Unipetrol ing.

Akciové společnosti Benzina, Petrotrans a Unipetrol Doprava změnily od 1. května 2007 svou právní formu na společnosti s ručením omezeným. K témuž dni byly tyto změny zapsány do obchodního rejstříku. „Uvedená změna by měla přispět k efektivnějšímu a pružnějšímu řízení těchto společností v rámci zavádění nového modelu corporate governance ve skupině Unipetrol,“ uvedla mluvčí Michaela Lagronová.
Kvůli zjednodušení firemního řízení došlo v rámci vnitřních struktur ke zrušení funkce generálního ředitele a finančního ředitele s tím, že jejich působnost byla svěřena jednatelům. Dozorčí rada nebude v uvedených společnostech zřízena, její působnost bude vykonávána přímo společníky těchto firem.
Jediným společníkem Benziny je akciová společnost Unipetrol, společníky Petrotransu jsou Benzina (99,38 procenta) a Unipetrol (0,62 procenta). Podíly v Unipetrolu Doprava mají Chemopetrol (99,88 procenta) a Unipetrol (0,12 procenta). Lagronová dodala: „Na nový model řízení přechází skupina Unipetrol postupně od 1. ledna 2007. Hlavními cíly je zvýšení efektivity, konkurenceschopnosti a transparentnosti procesů uvnitř skupiny.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).