Menu Zavřít

S NOVOU SEKCÍ

20. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Západočeská energetika

S razantně obměněným vrcholovým managementem vstoupila do roku 2000 akciová společnost Západočeská energetika. Změny zahájil už na podzim Igor Šmucr (33), který se stal 1. října novým ředitelem divize Správa sítě a nahradil ve funkci současného gene rálního ředitele a předsedu představenstva ZČE Františka Šůchu (50). Ke 3. listopadu byl jmenován novým ředitelem sekce Strategie Jiří Barták (49), který pracuje ve firmě od roku 1974. Naposledy působil v divizi Správa sítě.

31. prosince vypršel mandát v představenstvu společnosti Alanu Svobodovi (27), jehož rezignaci přijala dozorčí rada 10. prosince. K témuž datu opustil Svoboda pozici ředitele sekce Finance. Jeho nástupcem se stal Petr Jůza (29), který pracuje v ZČE od loňského roku. Dosud působil jako zástupce finančního ředitele. Jůza, který je absolventem elektrotechnické fakulty ČVUT a studuje ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) ve Velké Británii, pracoval dříve v auditu u společnosti Coopers & Lybrand, jako portfolio manager v Komerční bance a jako investiční analytik ve společnosti působící v oblasti privátních investic a rizikového kapitálu. Krátce byl činný jako finanční analytik ve skupině Raif feisen.

CIF24

ZČE rovněž zřídila novou sekci Plánování a kontroling, kterou povede Marcela Matoušková (36). Ta pracovala do loňského prosince jako vedoucí odboru Plánování a kontrolingu, kde zodpovídala za zavedení kontrolingových metod ve společnosti. Působ ila také jako project manager projektu zavedení MIS-manažerského účetnictví (metoda Activity Based Costing), kde měla na starosti tvorbu nástrojů pro finanční řízení společnosti. Matoušková má specializované manažerské vzdělání při Prague International B usiness School, ukončené titulem Master of Business Administration (MBA) s akreditací Manchester Metropolitan University. Je také držitelkou certifikátu Euromanager - kursy Strategie, Marketing v energetice, Finanční řízení, Time management, Ří zení lidských zdrojů, Správa a řízení v akciových společnostech. Je absolventkou postgraduálního studia psychologie a pedagogiky a Vysoké školy chemicko-technologické.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).