Menu Zavřít

S NOVÝM ROKEM NOVÁ TVÁŘ

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Český Telecom

Bývalý generální ředitel SPT Telecom Jiří Makovec, který si před svým odchodem z polostátního telekomunikačního gigantu nechal zaregistrovat jméno Český Telecom i jeho anglickou verzi Czech Telecom, je dnes opět bohatší než včera: za tato jména mu SPT Telecom musel zaplatit, když chtěl, aby se konečně název firmy změnil.

Náklady spojené s tímto procesem firma neuveřejnila (stejně tak jako odmítla sdělit, kolik zaplatila za jméno Makovcovi), nicméně podle dřívějších náznaků vysokých činitelů SPT Telecom se mohou pohybovat ve stovkách milionů korun. Na přípravě desig nu se podílelo holandské studio Dumbar, které navrhlo mimo jiné vizuální styl holandského KPN Royal. A ten je podílníkem TelSourcu, třetinového akcionáře SPT Telecom.

EBF24

Zkratka SPT (Správa pošt a telekomunikací) dnes už nemá žádný význam, neboť žádný takový subjekt neexistuje. Do nového roku 2000 tak Telecom vstoupí se jménem, srovnatelným s názvy hlavních operátorů na západoevropských trzích, se jménem, kter é bude i pro zahraniční partnery firmy mnohem pochopitelnější.

Změna jména bude doprovázena i celkovou změnou identity, která nebude mít jen formální charakter.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).