Menu Zavřít

S PARALYMPIONIKY I DO ROKU 1999

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Č e s k á     p o j i š ť o v n a

Již potřetí věnovala Česká pojišťovna (ČP) několikamilionový finanční dar zdravotně handicapovaným sportovcům. Smlouvu podepsal předseda představenstva ČP Ivan Kočárník a členka Čestného předsednictva Českého paralympijského výboru Magda Vašáryová. Slavnostnímu aktu byli přítomni rovněž zástupci paralympijských sportovců. Pojišťovna spolupracuje s Českým paralympijským týmem od roku 1997, kdy se stala jeho oficiálním sponzorem. Pomohla tak zdravotně handicapovaným sportovcům při jejich přípravě na letní olympiádu neslyšících v dánské Kodani 1997, Mistrovství světa paralympioniků v Nottinghamu 97 a při loňské přípravě na zimní Paralympijské hry v japonském Naganu. Česká výprava se odtud vrátila se třemi zlatými, třemi stříbrnými a jednou bronzovou medailí.

ČP koncipuje spolupráci s paralympijským týmem na dlouhodobé bázi. Do této koncepce zapadla také soutěž České pojišťovny o maskota Českého paralympijského týmu pro děti, z níž vzešel zelený ptáček Paralínek, nebo úrazové pojištění českých reprezentantů, kteří se zúčastnili Paralympijských her v Naganu, včetně jejich doprovodu. Podpora paralympijské myšlenky ze strany ČP však není pouze finanční. Skrývá se za ní rovněž pravidelné vzájemné měření sil pra- covníků pojišťovny a zdravotně handicapovaných sportovců při nejrůznějších sportovních akcích.

MMF24

„Snažíme se pomáhat tam, kde je naše pomoc viditelná a efektivní. A právě to je případ paralympioniků, kteří jsou na mezinárodní scéně mimořádně úspěšní, konstatoval Ivan Kočárník. „Naším úsilím je docílit toho, aby veřejnost přistupovala k tělesně postiženým bez štítivosti na jedné straně, ale také bez přehnaného soucitu na straně druhé. Prostě aby je považovala za rovnocenné členy naší společnosti, dodala Magda Vašáryová

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).