Menu Zavřít

S Uberem za lvy a nosorožci. Nová služba jménem Safari nabídne zákazníkům výlet do jihoafrické divočiny

Dnes
Doba čtení: 3 minuty
  • Americká společnost Uber, která provozuje aplikaci pro objednání taxíků, opět rozšiřuje svoji nabídku netradičních zážitků
  • Zákazníci si pomocí nové služby Uber Safari budou moci zarezervovat exkurzi do africké divočiny poblíž Kapského Města
  • Během celodenního výletu bude možné pozorovat lvy, slony, buvoly, leopardy a nosorožce v jejich přirozeném prostředí v rezervaci Aquila

Objednat si přes mobilní aplikaci odvoz taxíkem je dnes v mnoha velkých městech nejen u nás něčím naprosto běžným. Americký Uber, který podobnou aplikaci provozuje, se už ale dávno nesoustředí jen na svůj primární byznys. Svým zákazníkům chce firma poskytnout i různé zážitky zahrnující mnohem méně tradiční dopravní prostředky, a to v nejrůznějších koutech planety.

Nyní vedení Uberu přišlo s další novinkou, která má lidem usnadnit cestování a objevování zajímavých míst. Služba jménem Uber Safari se, jak už název napovídá, soustředí na zprostředkování výletů do divočiny. Funguje sice zatím jen v jedné přírodní rezervaci poblíž jihoafrického Kapského Města, i tak ale mohou lidé během její návštěvy zahlédnout takzvanou velkou pětku, tedy nejpopulárnější africká zvířata, mezi něž patří lvi, sloni, levharti, buvoli a černí nosorožci. 

Outstream Placeholder

„Chceme našim zákazníkům nabídnout možnost prožít jejich vysněná dobrodružství, a to s pohodlím a lehkostí, kterou milují a znají z aplikace Uber. Tak vznikl koncept ‚Go Anywhere‘, jehož součástí je i služba Uber Safari,“ uvedl Frans Hiemstra, regionalní manažer Uberu na Blízkém východě a v Africe.

V ceně je oběd i průvodce

Exkurzi do divočiny je možné objednat díky partnerství americké firmy s Aquila Private Game Reserve, což je jedna z nejoblíbenějších jihoafrických rezervací. Výlet začne vyzvednutím cestujících v Kapském Městě značkovým vozem Uber Safari a bude pokračovat jejich dopravou do rezervace. Při příjezdu na místo hosté obdrží uvítací přípitek a oběd, následně už budou rozděleni do menších skupin, které na safari vyrazí ve speciálně upravených terénních vozech.

Zlatým hřebem výletu je pak tříhodinová projížďka divočinou se zkušenými průvodci. Ti návštěvníkům zajistí co nejlepší podmínky pro pozorování zmíněných druhů zvířat (a pochopitelně nejen jich) v jejich přirozeném prostředí. A samozřejmě je následně přivezou i zpět.

Téměř dvojnásobek cestujících a jen dvacet stížností. Pražské letiště si taxislužbu od Uberu pochvaluje
Přečtěte si také:

Téměř dvojnásobek cestujících a jen dvacet stížností. Pražské letiště si taxislužbu od Uberu pochvaluje

„Máme velkou radost, že jsme se spojili se společností Uber a můžeme společně nabídnout jejím zákazníkům jedinečné zážitky z jihoafrické divočiny. Uber Safari je dokonalou kombinací moderního pohodlí a přírodních krás, a to vše za podpory iniciativ na ochranu divoké přírody, které jsou klíčové pro zachování biodiverzity v jižní Africe,“ řekl Johan van Schalkwyk, obchodní ředitel společnosti Aquila Collection.

Životní zážitek za necelých pět tisíc

Jak již bylo řečeno, nová služba je součástí expanze Uberu mimo obvyklé odvětví taxíků. Už v minulosti americká firma spustila třeba lety horkovzdušným balonem v turecké Kapadocii, přepravu tuk-tuky na Srí Lance a v Indii, lety helikoptérou v New Yorku či jízdu na saních tažených sobem ve finském Laponsku.

WT100

Kromě toho se navíc Uber vrhnul i do lodní přepravy, kde cestujícím nabízí třeba plavbu lodí na řeckých ostrovech Santorini a Korfu nebo v Benátkách, Londýně či Aténách. Dalším jedinečným zážitkem je pak služba Uber Yacht, jejíž součástí je osmihodinová plavba na soukromé jachtě po půvabných zátokách okolo španělského ostrova Ibiza.

Váš Uber už letí! Americká taxi aplikace nově v turecké Kapadocii nabízí objednání horkovzdušného balonu
Přečtěte si také:

Váš Uber už letí! Americká taxi aplikace nově v turecké Kapadocii nabízí objednání horkovzdušného balonu

Současná novinka Uber Safari je dostupná v aplikaci Uber od letošního 1. října. Zájemci si mohou exkurzi rezervovat na každý pátek a sobotu až do 1. února 2025 za poplatek 3550 jihoafrických randů, což je zhruba 4680 korun. V této ceně můžou na safari vyrazit až čtyři osoby, přičemž rezervaci lze vytvořit v rozmezí 24 hodin až 90 dní předem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).