Menu Zavřít

Sadil generálem

17. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Jan Sadil

PRAHA (hž) - Člen představenstva a někdejší náměstek Českomoravské hypoteční banky (ČMHB) pro věci obchodní Jan Sadil (34) se minulé úterý stal generálním ředitelem banky. Ve funkci nahradil Jiřího Votrubce, který finanční ústav řídil od roku 1999 a v uplynulém týdnu mu skončilo funkční období. Představenstvo ČMHB bude dále pracovat v tomto složení: Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel, Petr Ondruška, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele pro věci úvěrové a Rudolf Kostka, člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro věci finanční.
Nový generál je absolventem ČVUT, Fakulty stavební, ÚSI VUT v Brně a postgraduálního studia peněžní ekonomie a bankovnictví na VŠE. Svoji bankovní praxi zahájil v roce 1995 v Komerční bance v nově vznikajícím útvaru hypotečního úvěrování. V Komerční bance byl později odpovědný za veškeré úvěrové obchody pro občany. V září 2001 nastoupil do Českomoravské hypoteční banky.
Je ženatý, má jednoho syna a jeho největším koníčkem je kanoistika na divoké vodě, jíž se věnoval i na vrcholové reprezentační úrovni.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).