Menu Zavřít

Sáhne Vodafone po Broadnetu?

1. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Telekomunikace

CIF24

Mezi znalci telekomunikačního trhu se předminulý týden objevila informace, že mobilní operátor Vodafone vážně uvažuje o akvizici společnosti Broadnet, specialisty na poskytování telekomunikačních služeb firemním zákazníkům.
„Na začátku roku jsme oznámili, že jedna z cest k dalšímu posilování pozice Vodafonu na českém trhu může být i relevantní akvizice. O případných konkrétních krocích či výsledcích v tomto směru budeme informovat, jen pokud skutečně nastanou,“ zní oficiální vyjádření firmy na dotaz týdeníku EURO, zda Vodafone jedná s Broadnetem nebo jeho stoprocentním vlastníkem, americkým provozovatelem kabelových televizí Comcastem, o případné akvizici nebo získání určitého podílu ve firmě. „Jednáme s řadou subjektů na trhu,“ podotýká mluvčí firmy Filip Hrubý.
„Broadnet nebyl prodán, naopak několik let usiluje o posílení své pozice na trhu,“ reagoval na spekulace generální ředitel Broadnetu Ivan Nedvídek. Podle něj však z dlouhodobého hlediska musejí firmy jako Broadnet část svých akcií prodat, aby byly schopné technologického rozvoje. „Nezastírám, že se jedná o silném partnerovi. Comcast si stoprocentní vlastnictví neponechá déle než jeden rok,“ dodal.
Broadnet poskytuje zhruba padesát procent služeb prostřednictvím technologie FWA (pevné bezdrátové připojení) v licencovaném pásmu 26 a 28 GHz. Případná dohoda mezi oběma společnostmi by nepotvrdila původní dohady, které se objevily v tisku, totiž že Vodafone vyjednává s firmami velikosti Českých radiokomunikací či GTS Novera. Jelikož Broadnet patří spíše mezi středně velké poskytovatele telekomunikačních služeb, je otázkou, zda by Vodafone zůstal jen u něj.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).