Menu Zavřít

Sami mají málo

16. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Metrobeton

CIF24

PRAHA (mat) - Ruská společnost Metrobeton hledá v České republice partnery pro dodávku betonu na stavbu hráze nové petrohradské přehrady. Stavební firmy spotřebují při budování gigantického vodního díla miliony metrů krychlových betonu. Současné výrobní kapacity Metrobetonu však k naplnění jejich požadavků nestačí, proto firma hledá partnery na českém trhu. Čeští dodavatelé by měli připravit technologii pro minimálně dva nové závody, které musí dodat na stavbu gigantické hráze více než jeden milion metrů krychlových betonu. Hodnotu případného kontraktu odhadují odborníci na několik desítek milionů korun.
Metrobeton v Česku rovněž hledá partnera, který by pomohl realizovat celý objem prací na výstavbě hráze a podílel se i na dalších projektech, jako je budování nové okružní dálnice či výstavby průmyslových, obchodních a administrativních center. S ruskou firmou již začala spolupracovat severomoravská stavební společnost Marko.
Tradiční petrohradská společnost Metrobeton se stala soukromou na začátku devadesátých let. Od té doby investovala značné částky do nových technologií. Dnes vyrábí mimo jiné kontejnery pro skladování jaderného paliva nebo roury pro výstavbu produktovodů. Společnost se také podílela a podílí na výstavbě petrohradského metra, ale nejnověji i na výstavbě plynovodu z Ruska do Německa. K dalším aktivitám firmy patří produkce dřevěných rámů a konstrukce motorových jachet.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).