Menu Zavřít

Sanační akvizice

26. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Geosan Group

CIF24

PRAHA (bor) - Tuzemská stavební společnost Geosan Group rozšíří kapacity v oblasti odstraňování ekologických škod. Od ostravské stavební firmy Tchas odkoupí Divizi ekologie Spolana Neratovice. „Zatím byla uzavřena pouze smlouva o smlouvě budoucí. Kupní smlouvu nyní posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže,“ řekl týdeníku EURO Martin Poláček, tiskový mluvčí společnosti Geosan Group. Jak dodal, dokud tento úřad převod nepotvrdí, nemůže poskytnout další informace.
Připravovaný obchod není prvním kontaktem tuzemských firem, spolupracují například na vyčištění ostravských lagun. Zakázku za více než tři miliardy korun vyhrálo sdružení Čistá Ostrava vedené Geosanem, ve kterém je rozhodujícím subdodavatelem firma Ingstav Ostrava ze skupiny Tchas. Z hlediska chystané transakce je ovšem prioritní zakázka na odstraňování ekologických zátěží v chemickém závodě Spolana Neratovice na Mělnicku, která zahrnuje sanaci objektu kontaminovaného rtutí. Výběrové řízení Fondu národního majetku vyhrál s cenou 633 milionů korun Tchas s Geosan Group jako hlavním dodavatelem.
Koupě ekologické divize firmy Tchas není ani první akvizicí kolínského Geosanu v oblasti sanací. V minulém roce získala firma plzeňskou pobočku dánského koncernu Marius Pedersen, který celosvětově podniká v likvidaci odpadů. Předmětem transakce byla část společnosti, specializující se na sanační práce a dekontaminace, zejména v areálu Škoda Plzeň. Objednávku na první etapu revitalizace plzeňského areálu za 1,1 miliardy korun získal Geosan Group v roce 2004. Mezi další zakázky firmy na dekontaminace paří sanace v areálu Spolchemie v Ústí nad Labem či odstranění zátěží na Sokolovsku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).