Patří k němu i „whole animal“ filozofie, tedy snaha spotřebovat z každého zvířete vše takzvaně od rypáčku až po ocásek. Maso pochází primárně z českých farem, s nimiž Paul Day, jenž je zároveň majitelem řeznictví The Real Meat Society, dlouhodobě spolupracuje. Asijské ingredience nakupuje především v asijských tržnicích.
Na talířích se tak například potkává moravské jehněčí s betelovým listem a shiso, bůčkové bochánky (rozuměj: bao bun plněné vepřovým), karamelizované vepřové s kokosovou rýží a papájou nebo třeba hovězí v podobě kari s limetkovým listem a jasmínovou rýží. V nabídce nechybí ani bio hovězí tatarák, ovšem ozvláštněný bottargou, tedy sušeným kaviárem, a servírovaný se smaženým bao. K dlouhodobým stálicím v menu patří výtečné lososové sashimi s citrusovosójovou zálivkou a zázvorem, ale také Sansho fritto misto neboli smažené kalamáry spolu s měkkoschránkovým krabem.
Večeře se v Sanshu servírují v podobě šestichodového degustačního menu, které vám na základě vašich chuťových preferencí pomůže sestavit obsluha.
V poledne si jídlo z tištěného menu vybíráte dle libosti sami. Obvykle zahrnuje devět předkrmů a pět hlavních jídel. Porce nejsou malé, spíš střední až větší, ale předpokládá se u nich sdílení, a tak si přinejmenším předkrmů neváhejte objednat více. U dezertů se musíte spolehnout na ústní doporučení obsluhy. Může to být trochu komplikace, protože britský majitel a šéfkuchař se neváhá obklopit personálem z různých koutů světa, a tak si s češtinou v komunikaci rozhodně nevystačíte. Obsluha je ostatně kromě jednoduchého až strohého interiéru, v němž se střídají bílým ubrusem prostřené menší stoly s velkými dřevěnými, které zůstávají holé, a lavice s různými typy židlí, jedním z aspektů, díky nimž se v Sanshu budete cítit velmi neformálně. Někdy i víc, než by bylo záhodno…
Sansho ? Petrská 25, Praha 1 ? t: 739 592 336 ? e: info@sansho.cz ? www.sansho.cz