Menu Zavřít

Šašek provokuje: Pyrrhovo vítězství Hatebooku aneb Knihy o hnusu a nenávisti

17. 1. 2013
Autor: Profimedia.cz

Trvalo jen den a půl po sečtení výsledků prvního kola prezidentských voleb, než byl šašek vyřazen z facebookových přátel jednoho „přítele“. Důvodem byl nejspíše šaškův podiv, že podle dotyčného by byl Karel Schwarzenberg špatný prezident, neboť se v devadesátých letech podivně ucházel o restituce (ta drzost, ukradli jim to a on to chce zpět!) a že se nejspíše i kvůli tomu nechal na počátku šedesátých let v Rakousku adoptovat (asi věděl, co za čtvrt století ve zcela jiné zemi nastane).

Podle šaška to ale s funkcí prezidenta nijak nesouvisí. A tak je to poslední dny pořád. Kdyby Zuckerberg tušil, k čemu jeho stránky určené původně k balení studentek z vedlejších kolejí slouží v Česku, nazval by je Hatebook. Již několik dní se totiž tato síť hemží podobnými nesmysly, podpásovkami, neskrývanou dehonestací a často i jednoznačnou lží.

S takovou mírou hloupé a přízemní nenávisti se šašek za čtyři roky přítomnosti na této vzývané síti nesetkal. I dosud vcelku inteligentní a vzdělaní lidé se snižují k dětinským karikaturám Schwarzenberga coby zlého Trautenberka, který navíc neumí česky (což umí), a vůbec k obrazu zdegenerovaného starce, který už jen tím, že pochází ze šlechtického rodu, pošlapává republikánské ideje Masaryka a Beneše, takže nejspíše z Hradu zavede monarchii, ač byly šlechtické tituly zrušeny před 94 lety, tedy ještě než se Schwarzenberg narodil.

Zemanovi zase předhazují svazáka a komunistu Šloufa, mašinfíru Grosse, podporu Lukoilem, kauzy Bamberg a Olovo a vulgarity směřující dříve pravidelně k novinářům a dalším Zemanovým kritikům, ačkoli se šašek nemůže zbavit poněkud nevyváženého dojmu, že na rozdíl od Schwarzenbergova šlechtictví a původu se Zeman o své kauzy skutečně postaral sám.

Pokud jsou sociální sítě jedním z vítězů voleb, podle šaška je to vítězství Pyrrhovo. Sbohem, přátelé. Pardon, „přátelé“. Tedy alespoň do doby, než volby skončí a vy zase dostanete rozum.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí


Čtěte také:

Šašek provokuje: Co mi není rovno, po tom je mi axiom

ebf - tip - debata

Šašek provokuje: Šaškárny roku 2012

Šašek provokuje: Zbavme se dobra, bolí příliš


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).