Menu Zavřít

Šašek provokuje: Ženu na Hrad? Ano, ale ne za cenu nejvyšší

26. 7. 2012
Autor: Profimedia.cz

Ač poučený antifeminista a nepřítel myšlenky přímo voleného prezidenta, šašek by na Hradě příští rok rád viděl ženu. Důvodů je hned několik, ale k tomu hlavnímu bude patřit určitě to, že celý politický ansámbl potřebuje nějakou změnu, již by žena mohla (bohužel ale nemusela) vnést. Nápad je to zkrátka hezký, leč jeho realizace se dost zašmodrchává, komplikuje a nepřináší tolik radosti, jak by jeden očekával.

Nemusíme podléhat dojmům ani mýtům, ale reprezentant státu by přece jen měl mít alespoň pár nezpochybnitelných kvalit. Například charizma, důstojnost, eleganci a samozřejmě – v ideálním případě – by měl být schopen dát dohromady větu, lépe souvětí. Na to poslední narážím především v souvislosti s jednou nejmenovanou senátorkou sociální demokracie, která s tím má na veřejnosti problém (a jistě v politice není sama).

Už kvůli těmto poměrně nízkým nárokům na hlavu státu v mých očích odpadly všechny ženy, jež se přiznaly, že by do toho šly. Především již dlouho ne herečka Táňa Fischerová, která se snaží být „u všeho dobrého“, by byla opravdu strašná volba. Přece jen tento typ éterických bytostí sice může tak nějak pobíhat kolem veřejného prostoru, ale, proboha, ať se do něj nevlamuje tak agresivně a při každé příležitosti. Navíc hlášky typu „založila jsem si tuto stránku, protože po odchodu z poslanecké sněmovny již nemám e-mailovou schránku“, jí na důstojnosti nepřidávají.


Čtěte také:

Šašek provokuje: Nahraďme akustický odpad vizuálním

Šašek provokuje: Lúzo, sbal se a táhni

WT100


Zbývá tedy otázka – opravdu zde žije tak málo žen, které by byly skvělými českými prezidentkami a zároveň by o to alespoň trochu stály? Doufejme, že se v nadcházejících týdnech a měsících alespoň jedna či dvě skutečné kandidátky objeví. Protože jinak to bude nejhorší prezidentská volba v dosavadních českých dějinách, kde proti jasně vyprofilovanému Zemanovi bude spousta prázdných panáků bez tváře a několik legračních kašpárků obou pohlaví.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).