Menu Zavřít

Sazka

2. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Předsedou dozorčí rady největší tuzemské loterijní společnosti Sazka se stal na pět let Pavel Kořan (58). Ten je členem výkonného výboru a místopředsedou Českého svazu tělesné výchovy, největšího akcionáře Sazky. Dosavadním předsedou dozorčí rady Sazky byl prezident Českého střeleckého svazu Jaroslav Pekař. Pavel Kořan se stal spolu s Janem Ulrychem z České obce sokolské členem dozorčí rady Sazky letos v květnu. Ve funkcích vystřídali Jana Obsta a Jiřího Krátkého, kterým vypršelo funkční období. Dozorčí rada Sazky má devět členů.

Čechofracht
Do obnovené pozice obchodního ředitele spediční společnosti Čechofracht nastoupil Miloš Müller (35). Dosud pracoval jako provozní a obchodní ředitel společnosti Setto. Miloš Müller v oboru pracuje od roku 1998, v roce 2003 působil jako vedoucí oddělení sběrné služby, od roku 2007 pak v pozici provozního a obchodního ředitele.

Česká pošta
Novým obchodním ředitelem České pošty se stal bývalý finanční ředitel ČKD Group Petr Křeček (36). Do funkce ho jmenoval nový generální ředitel Petr Sedláček místo odvolaného Ladislava Musila. Petr Křeček v minulosti působil v poradenské firmě A.T. Kearney, v letech 2004 a 2005 jako výkonný ředitel pro transformaci vedl slučování Českého Telecomu s dceřinou společností Eurotel. Vystudoval VŠE v Praze, poté absolvoval obchodní školu CMC v Čelákovicích, Kopenhagen Business School v Kodani a Pittsburskou univerzitu v USA.

KL24

Svaz podnikatelů ve stavebnictví
V křesle prezidenta Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS) usedne na další čtyři roky opět Václav Matyáš. Generálním ředitelem bude v příštích čtyřech letech nadále Miloslav Mašek. Nové vedení svazu po ukončení valné hromady SPS zvolilo představenstvo svazu. Miloslav Matyáš tak v čele svazu zahájil druhé funkční období. Když v roce 2004 nastoupil do funkce, byl ještě rok současně také generálním ředitelem přední tuzemské stavební společnosti Hochtief CZ.

  • Našli jste v článku chybu?