Menu Zavřít

Sbohem, Lucembursko. Vítkova CPI vyklízí pole

25. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

CPI Property Group Radovana Vítka prodala kancelářskou budovu v Lucembursku za stamiliony korun.

Miliardář Radovan Vítek ve velkém nakupuje i prodává. Na začátku roku skupina CPI Property Group (CPIPG) prodala společnost Capellen Invest – kancelářskou budovu ležící deset kilometrů od centra Lucemburku, hlavního města Lucemburska. „Capellen byla jedinou nemovitostí ve vlastnictví CPIPG v Lucembursku. To činilo její správu nákladnou a komplikovanou,“ uvádí důvod prodeje mluvčí Vítkovy skupiny Jan Burian. „Skupina se chce soustředit na trhy, kde je silná a má větší portfolia,“ dodává. Sídlo celé skupiny je přitom ale právě v Lucembursku.

Kancelářskou budovu koupil privátní francouzský investor. Cena by se měla pohybovat ve vyšších stovkách milionů korun. Vítkova skupina převzala budovu teprve loni, přičemž ve výroční zprávě CPI Property Group za loňský rok je její hodnota vyčíslena na 23 milionů eur (přibližně 616 milionů korun).

Miliardář Radovan Vítek v posledních letech především expanduje. Minulý měsíc dokončil převzetí jedenácti obchodních center v Česku, Maďarsku, Polsku a Rumunsku s celkovou pronajímatelnou plochou 265 tisíc metrů čtverečních. Centra koupil od dvou fondů spravovaných společností CBRE Global Investors, přičemž celková hodnota transakce byla 17,5 miliardy korun.

Hodnotu Vítkova majetku odhadl týdeník Euro na 35,75 miliardy až 41,6 miliardy korun, což ho řadí na třetí místo mezi českou a slovenskou miliardářskou elitu.

MMF24


O aktivitách Radovana Vítka dále čtěte:

Vítkovi se daří. Jeho CPI loni zvýšila zisk o deset miliard

Estetická chirurgie na sjezdovce: Vítek se vrhá na zdravotnictví

Vítek prodal kanceláře v Brně

Radovan Vítek (Zdroj: ČTK)


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).