Menu Zavřít

SEDM STATEČNÝCH

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Zetor

BRNO (ČTK) – Již sedm zahraničních společností, a to z oboru výroby zemědělské techniky i z finanční oblasti, projevilo zájem o vstup do brněnského Zetoru. Uvedl to minulý čtvrtek ředitel projektu Zetor v rámci Revitalizační agentury (RA) a zároveň jednatel společnosti Revitalizační traktor Brian Wilson. Manažer RA Miroslav Zámečník připomněl, že v České republice se ještě neprodával – navíc zahraničnímu zájemci – podnik procházející procesem soudního vyrovnání s věřiteli.

Wilson informoval, že tento týden bude potenciálním investorům, které ovšem nejmenoval, zasláno informační memorandum. Na ně by měl navázat proces hloubkové kontroly (due diligence). „Asi v polovině prosince bychom již chtěli zúžit počet zájemců pro další jednání, dodal.

CIF24

Obnovení sériové výroby od 23. října tohoto roku, které se financuje úvěrem Konsolidační banky ve výši 700 milionů korun, je významné jak pro získání vyšší ceny při prodeji Zetoru, tak pro proces soudního vyrovnání. Zámečník dodává, že většina potenciálních investorů má zájem o odkup čistých aktiv podniku.

  • Našli jste v článku chybu?