Menu Zavřít

SEED: Chilský akcelerační program pro zahraniční startupy

24. 7. 2020
Autor: CC0 via Pixabay

Začátkem července proběhl seminář „Chile jako brána startupů do Latinské Ameriky: příležitosti v programu SEED“, na kterém byl představený chilský akcelerační program SEED, jež je nejvýznamnějším programem tohoto druhu v latinskoamerickém regionu.

Již od roku 2010, kdy program vznikl, se jej každoročně účastní kolem na 250 firem. Během semináře byl představen celý program a náležitosti k přihlášce.

Jedním z účastníku tohoto semináře byl také Lennart Ruff, zakladatel dnes již známého internetového portálu Recorrido. Jedná se o srovnávač cen autobusových společností a on-line prodej jízdenek, působící nejen v Chile, ale dnes také v Argentině či Peru. Ruff je jednoznačně důkazem, že věnovat se rozvoji startupů v Chile má velký význam.

Akci, stejně jako rozvoj samotných startupů, zaštituje chilská vláda prostřednictvím organice CORFO, resp. Start-Up Chile, která je dnes předním akcelerátorem v regionu Latinské Ameriky a v TOP 10 celosvětově nejlepších. Díky tomuto programu mohou firmy získat finanční podporu 30 000 USD (90 % nákladů), softlandingovou podporu a také roční pracovní vízum.

Program je velkou příležitostí také pro české firmy z různých oborů. Všichni uchazeči se budou moci do programu přihlásit až do 29. října 2020. Hlavními podmínkami jsou, aby startup nepůsobil na trhu déle než 3 roky, měl inovativní produkt či službu a samozřejmě 100% nasazení teamleadera na absolvování tohoto akceleračního programu.

Program je skvělou příležitostí pro české firmy, kterým jsme schopni pomoci
do začátku či je propojit s příslušným organizátorem. Více informací lze získat
na oficiálních stránkách www.startupchile.org či přímo u naší zahraniční
kanceláře CzechTrade v Santiagu de Chile.

ebf - tip - debata

Autor je ředitelem regionálního centra CzechTrade Santiago de Chile, Chile

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).