Menu Zavřít

Šéf Amazonu si splnil sen. Ve Star Treku bude hrát mimozemšťana

18. 7. 2016
Autor: twitter

Na natáčení své minirole přijel Jeff Bezos ve velkém stylu. Jeho tři limuzíny a devět bodyguardů zaskočily i protřelé hollywoodské hvězdy.

„Bylo to úžasné. Jako by nás navštívil prezident,“ okomentoval Bezosův příjezd na natáčení nového snímku Star Trek Beyond hlavní producent JJ Abrams pro list The Guardian.

„Neměl jsem tušení, kdo to je. Bylo mi ale hned jasné, že jde o někoho velmi důležitého,“ uvedl ke třem miliardářovým limuzínám a početné ochrance Christ Pine, který má v plánovaném restartu slavné sci-fi série ztvárnit roli proslulého kapitána Kirka.

Mlčenlivý Bezos

Navzdory velkolepému příjezdu, který zaskočil i štáb uvyklý na červené koberce filmových festivalů, je však Bezosova role ve filmu spíše menší.

Podle oficiálních titulků, které k filmu uvádí server IMDb, by se mělo jednat o důstojníka hvězdné flotily. Informace ze strany režiséra snímku Justina Lina však ještě doplňují, že by měl být mimozemského původu a neměl by ve filmu mluvit.

Přečtěte si, díky čemu je Amazon podle vědců společností roku:

Inovace roku? Alexa od Amazonu

Fotografie

To listu Washington Post potvrdil i Doug Jung, jeden z autorů, kteří pracují na scénáři. Podle něj byl během natáčení Bezos „namaskován spoustou make-upu určeného právě pro mimozemské role“.

Splněný sen rozmarného miliardáře

Svým nadšením pro science-fiction se Bezos netají. „Byl jsem posedlý vesmírem a kosmickými lety od doby, kdy mi bylo pět,“ sdělil během letošní konference Code 2016. Co se týče Star Treku, má Bezos v oblibě především původní sérii z šedesátých let. Slavný seriál se podle jeho slov stal i inspirací pro nejnovější produkt Amazonu, jímž je rozpoznávač hlasu Amazon Echo přezdívaný Alexa. Ten před týdnem Amazonu vydobyl titul nejvíce inovativní společnosti roku 2016, který každoročně sestavují vědci z MIT.

Takhle večeří Jeff Bezos, v převleku za mimozemšťana. (Video: youtube.com)

Proslulý je i Bezosův entuziasmus ohledně osídlování vesmíru. Podle jeho nedávného vyjádření by tam lidé měli odstěhovat průmyslovou výrobu. Jedině tak by se totiž v budoucnu mohli vyhnout dalšímu znečišťování a potenciálnímu zničení celé planety.

Své „kosmické sny“ si Bezos v reálu plní se svou společností Blue Origin. Ta se po vzoru Muskovy SpaceX zaměřuje na lety do vesmíru a její rakety za sebou mají již řadu úspěšných vzletů a přistání.


O Amazonu čtěte dále:

Amazon rozdává peníze podvádějícího Applu

CIF24

5 slavných firem, které začínaly v garáži

Nejhodnotnější značkou Google, raketově roste Amazon


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).