Menu Zavřít

Šéf Erste prodal akcie za 840 tisíc eur

12. 11. 2010
Autor: Euro.cz

Andreas Treichl

MMF24

Andreas Treichl, šéf bankovní skupiny Erste Group, která v Česku vlastní Českou spořitelnu, prodal začátkem listopadu 25 tisíc akcií banky. Vzhledem k tomu, že za jednu akcii dostal 33,55 eura, přišel si díky transakci na 839 tisíc eur, tedy téměř dvacet milionů korun. Zprávu zveřejnila agentura Bloomberg s odvoláním na rakouského regulátora trhu.
Akcie Treichl prodával necelý týden po reportu výsledků skupiny za třetí čtvrtletí a podařilo se mu za ně získat částku rovnající se půlročnímu maximu. „Vyšší cenu zaznamenal titul už jen následující den, kdy se dostal až na 34,18 eura,“ poznamenal Jiří Zendulka z Capital Partners.
Poslední obchod s akciemi před zmiňovanou transakcí provedl Treichl naposledy začátkem března loňského roku, kdy nakoupil stejné množství akcií. Tenkrát však s kurzem 7,37 eura za akcii. Za nákup tak tehdy utratil zhruba 184 tisíc eur. „Pokud budeme uvažovat, že prodal právě tyto akcie, vydělal tímto způsobem zhruba 655 tisíc eur, tedy zhruba 3,5násobek,“ odhaduje Zendulka. Ke konci roku 2009 držel Treichl 210 tisíc akcií Erste.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).