Menu Zavřít

ŠÉFOVÉ S OTAZNÍKEM

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ČEZ

PRAHA – Valná hromada společnosti ČEZ 4. července rozhodla opět o téměř kompletní obměně představenstva i dozorčí rady. Stát, který je většinovým vlastníkem, opět obsadil dozorčí radu svými lidmi a posílil její pravomoci. Za prvé změnou stanov, v níž odhlasoval přechod na německý model řízení, a za druhé omezením rozhodovacích práv představenstva. Výkonný management, tedy představenstvo, nyní nesmí bez předchozího souhlasu dozorčí rady provádět některé právní úkony týkající se majetkových dispozic.

Nově zvolená dozorčí rada jmenovala do představenstva dosavadního šéfa Elektráren Opatovice Jaroslava Míla, který se stal generálním ředitelem ČEZ. Dalšími novými členy jsou ředitel pro správu a finance JE Dukovany Josef Sedlák a jednatel firmy Carborundum Bohemia Pavel Hejkal. V představenstvu zůstal ředitel Jaderné elektrárny Temelín František Hezoučký. Poslední pátý člen má být zvolen dodatečně. O osudu dosavadních výkonných šéfů v jednotlivých ředitelských funkcích centrály ČEZ rozhodne dozorčí rada až tento týden.

MMF24

Novou předsedkyní dozorčí rady je náměstkyně ministra průmyslu Milada Vlasáková. Ve dvanáctičlenné radě budou na hospodaření ČEZ spolu s ní dohlížet dva poslanci (František Brožík – ČSSD a Oldřich Vojíř – ODS), dva zástupci FNM (Luboš Zíka a Zdeňka Němcová), náměstek ministra průmyslu Zdeněk Vorlíček, náměstek ministra financí Ladislav Zelinka, čtyři zástupci zaměstnanců a ředitel firmy G5 Consulting Josef Flekal.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).