Menu Zavřít

ŠÉFOVI VOZ HROZÍ NOVÉ OBVINĚNÍ

9. 8. 2001
Autor: Euro.cz

T a j n é     s l u ž b y

Řediteli vojenské kontrarozvědky Jiřímu Růžkovi znovu hrozí, že bude obviněn ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Růžek byl již jednou stíhán, ale obvinění bylo staženo. Mluvčí ministra obrany Milan Řepka se k novému vývoji případu šéfa Vojenského obranného zpravodajství (VOZ) nechce vyjadřovat. „Nemám důvod se (…) vyjadřovat, neboť k obvinění zatím nedošlo, řekl minulý pátek.

Růžek byl již jednou obviněn kvůli podezření, že zařadil svého známého do seznamu agentů s cílem uchránit ho před trestem za zavinění dopravní nehody. Státní zástupce však jeho obvinění zrušil. Podle pátečních Lidových novin však bude Růžek opět stíhán.

CIF24

Řepka minulý týden zopakoval dřívější vyjádření ministra obrany Vetchého, který prohlásil, že za Růžkem stojí. Časopis Týden však v té době informoval o možnosti Růžkova propuštění ze služby. Mluvčí úřadu vyšetřování Soňa Jindráková minulý pátek Růžkovo opětovné stíhání nevyloučila. Šéf VOZ by měl být stíhán na základě anonymních udání, která následovala po kázeňském a personálním postihu jednoho ze zaměstnanců VOZ. Členové sněmovní komise pro kontrolu VOZ proto před dvěma týdny vyjádřili obavu, že Růžkovi se někdo mstí.

(čtk)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).