Menu Zavřít

Sen každého zdravotně postiženého dítěte o vzdělání je reálný

14. 10. 2018
Autor: Konto bariéry

Ještě koncem 20. století do běžné výbavy škol bezbariérové úpravy v žádném případě nepatřily. Nebylo to ani zákonem stanoveno. V roce 2014 ovšem již cca čtvrtina škol počítala s žáky se zvláštními potřebami.

Této problematice se začalo věnovat Konto Bariéry způsobem, který dlouhá léta stejně býval mezi lidmi klasickou tradicí. V roce 1997 uvedlo Konto Bariéry na trh svou první vlastní vánoční pohlednici - ovšem s uměleckou hodnotou. Autorem pohlednice byl výtvarník Libor Vojkůvka.

Pohlednice byla specifická a naprosto originální. Kromě toho, že byla malou zmenšeninou uměleckého výtvarného díla, bylo možné ji složit i do 3D objektu a postavit si ji jako dekoraci do interiéru.

Takové krásné vánoční či novoroční přání, které můžete poslat v obálce někomu poštou a dotyčný bude mít památku na vás stále na očích v podobě prostorového výtvarného dílka.

Pokud jste vyznavač a sběratel výtvarných děl, tak i pro vás jsou pohlednice Konta Bariéry cesta, jak originálně rozšířit svoji sbírku. Zkrátka, tradice se ujala a může se k ní přidat každý. Na letošní vánoční pohlednici najdete motiv od akademické malířky paní Pavly Soukupové. Tato výtvarnice vytváří obrazy kombinovanou technikou, která vychází z metod používaných od středověku. Napodobuje stříbro a zlato ve svých obrazech.

Kde pohlednice koupíte? Každoročně jsou k dostání na všech poštách. A kdo má raději internet, potom je najde zde: www.knizniklub.cz.

CIF24

Jste podnikatel, vlastníte nebo vedete firmu a potřebujete takových přání víc? Pro vás vede cesta přes www.projektypomahaji.cz. Doobjednat lze totiž i dotisk přání včetně loga společnosti.

A pro vás existuje i další možnost: Kromě pohlednice můžete vybírat i z poměrně široké škály firemních novoročenek s motivy od předních českých výtvarníků. Ať už uznávaných nebo těch začínajících. Jestliže rozesíláte svým obchodním partnerům a klientům novoročenky tištěné či elektronické, pak to pro vás nebude znamenat žádnou zvláštní námahu oproti předchozím obdobím – naopak – ještě pomůžete zdravotně postiženým dětem učit se a vzdělávat ve školách. Stačí jít na stránky www.projektypomahaji.cz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).