tipyIdeálním obědem může být také sendvič, pokud máte ráno čas a trpělivost si (i členům rodiny) ho připravit. Zde jsou tipy na sendviče přímo "šité na míru" různým chutím.Pro sladkomilné: Sendvič s carobovým máslemPoužijeme velkou celozrnnou bulku, pokud možno plnou semínek (slunečnicová, sezamová atd.
tipy
Ideálním obědem může být také sendvič, pokud máte ráno čas a trpělivost si (i členům rodiny) ho připravit. Zde jsou tipy na sendviče přímo „šité na míru“ různým chutím.
Pro sladkomilné: Sendvič s carobovým máslem
Použijeme velkou celozrnnou bulku, pokud možno plnou semínek (slunečnicová, sezamová atd.). Máslo smícháme s carobem (můžeme použít i kakaový prášek) a nasucho opraženými sezamovými semínky. Rozkrojenou bulku pomažeme touto směsí a poklademe silnějšími kolečky nakrájeného banánu. Carobovou směsí pomažeme i horní půlku a přiklopíme.
Pro tradicionalisty: Pikantní sendvič se slaninou
Plátky tmavého sendvičového chleba pomažeme zlehka máslem. Poklademe několika plátky pěkné anglické slaniny, lehce posypeme mletou sladkou paprikou, a přidáme pikantní zeleninu: kyselé okurky, nakládané kapie a malé cibulky. Přiklopíme a můžeme zabalit.
Pro milovníky italské kuchyně: Sendvič s mozzarellou
Bílou bagetu rozkrojíme a pomažeme máslem. Hustě poklademe plátky mozzarelly. Na ně naskládáme kolečka tuhých rajčat, která pokapeme panenským olivovým olejem a posypeme lístky čerstvé bazalky. Mírně osolíme a přiklopíme.