Menu Zavřít

ŠESTÝ DO POČTU

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Ministerstvo financí

Ladislava Zelinku jmenuje v nejbližší době ministr financí Pavel Mertlík svým šestým náměstkem pro majetkové a finanční vztahy ČR k zahraničí. Výkonem této funkce byl Zelinka pověřen již od 3. dubna. Mluvčí resortu Libor Vacek uvedl, že náměstci nyní mají starosti homogenní a logické celky a šestičlenná sestava je již konečná.

Zelinka absolvoval Vysokou školu ekonomickou a je auditorem a znalcem v oboru účetnictví. V minulosti pracoval jako hlavní kontrolor Ústavu národního zdraví a jako šéf oddělení statistiky financí Federálního statistického úřadu. V roce 1993 spoluzakládal Komoru auditorů ČR a Komoru specialistů pro krizové řízení a insolvenci. Od roku 1991 je společníkem auditorské firmy HZ Praha a v letech 1998 a 1999 působil v představenstvu Unipetrolu. V uplynulých letech mimo jiné likvidoval firmy Pragoinvest, Investa, AB Banka.

CIF24

V křesle náměstka ministra financí jsou ještě Jan Mládek (mezinárodní finanční vztahy, evropská integrace a privatizace), Eduard Janota (rozpočet), Pavel Dvořák (daně), Miroslav Hejnák (metodika cen, finanční trhy a bankovnictví) a Jiří Volf (státní finance).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).