Menu Zavřít

Sex, hudba a hry

31. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Internet

PRAHA (th) – Mezi nejčastěji vyhledávaná slova na internetu patří sex, MP3, CD, SMS a hry. Z průzkumu, který dělal týdeník EURO mezi hlavními internetovými portály, je zřejmé, co české surfaře nejvíce zajímá. Lidé se chtějí hlavně bavit, myslí na sex a hltají veškeré novinky o informačních technologiích.
Z vyhledávaných slov je patrné, že mezi nejčastější návštěvníky internetu v České republice patří mladí lidé. To potvrzuje i statistika na portálu Atlas.cz. Plných 44 procent surfařů je ve věkové kategorii od patnácti do 24 let, jestliže hranici posuneme do 29 let, pak je to již 64 procent ze všech návštěvníků internetu.
Z tabulky na první pohled upoutá totální absence slov se sexuální tematikou na portále Quick.cz. O portálech Atlas.cz, Seznam.cz a Centrum.cz lze říci naprostý opak. Dalším velmi frekventovaným slovem je SMS - lidé hledají hlavně internetové SMS brány umožňující zasílání esemesek na mobilní telefony „zdarma“. Na všech čtyřech sledovaných portálech se shodně objevuje slovo hry. Lidé hledají odkazy na hry ke stažení zdarma, demoverze nebo návody. Oblíbenou skupinou je také oblast hudby jak pro mobilní telefony, tak do MP3 a CD přehrávačů. Obecně lze říci, že zatímco na portálech Atlas.cz, Seznam.cz a Centrum.cz lidé touží po zábavě, na Quick.cz spíše vyhledávají „užitečné“ informace.
Údaje použité v průzkumu jsou za celý loňský rok nebo leden 2002. „V jednotlivých měsících se může měnit pouze pořadí v první desítce, slova však prakticky zůstávají stejná,“ říká Pavel Sodomka z Atlasu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).