Menu Zavřít

SÍŤ ANO, SLUŽBY NE

19. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Český Mobil

Nový mobilní operátor oznámil splnění závazku ohledně výstavby sítě. Do soboty 8. ledna měla firma Český Mobil pokrýt svým signálem území, na němž žije 37 procent obyvatel ČR. Podle vlastního vyjádření pokryla prostor se 42 procenty populace. „První fáze výstavby proběhla v rekordním čase a bude i nadále pokračovat touto expanzivní rychlostí. Spoléháme stále na spolupráci s firmami Ericsson a Siemens, uvedl technický ředitel Jon Eddy.

Začátek hromadného poskytování služeb široké veřejnosti však třetí tuzemský mobilní operátor oproti původním slibům odkládá až na březen. Do té doby budou moci zájemci získat SIM kartu pouze na požádání. Vrchní ředitel Českého telekomunikačního úřadu Dav id Stádník týdeníku EURO minulý týden řekl, že jeho pracovníci budou nyní „velice pečlivě zkoumat, zda pokrytí odpovídá údajům, které firma uvádí. Pokud by neodpovídalo závazkům ve smlouvě s ministerstvem dopravy a spojů, následovaly by sankce . Další kontrola má následovat na konci června. Při ní se bude zjišťovat, zda je výstavba sítě v souladu s podmínkami vydané licence. V té době by již mělo být signálem pokryto území s osmdesáti procenty populace.

ebf - tip - debata

Ministerstvo dopravy a spojů minulý týden oznámilo, že se nyní bude muset znovu zabývat přidělením licence. Úřad obdržel stížnost konsorcia Orange-GiTy, přesněji rozklad proti rozhodnutí udělit třetí mobilní licenci Českému Mobilu. Konsorcium v loňském výběrovém řízení skončilo na druhém místě a tvrdí, že vítěz tendru nebyl vybrán na základě pravdivého a komplexního posouzení obchodního plánu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).