Menu Zavřít

ŠKODA AUTO NA VÝSLUNÍ

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

C z e c h     T o p     1 0 0

První místo v žebříčku „100 obdivovaných firem České republiky , který připravila agentura Čech Top 100, obsadila mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

EBF24

Žebříček vznikl tak, že asi pět tisíc manažerů, ekonomických odborníků a analytiků hodnotilo 548 společností z dvaceti oborových skupin. Každý oslovený odborník vybíral po deseti firmách z každého oboru a hodnotil je podle devíti kritérií (mimo jiné vztah společnosti k životnímu prostředí, inovační schopnost, kvalita výrobků a služeb, kvalita managementu) známkami od jedné do pěti. Z každého oboru bylo potom vybráno pět firem s nejlepšími výsledky.

Kromě stovky obdivovaných firem ČR odborníci vybírali také „ALL STARS - tedy deset celkově nejobdivovanějších firem České republiky bez ohledu na jejich oborové zařazení. V něm se za Škodou Auto na druhém místě umístila cestovní kancelář Fischer a na třetím místě energetická společnost ČEZ. Další místa obsadily Plzeňský Prazdroj, Barum Continental, České aerolinie, ČSOB, RadioMobil, EuroTel a IPB.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).