Menu Zavřít

Škoda bude část produkce vyrábět v Německu, oznámil šéf Maier

26. 4. 2018
Autor: Tomáš Novák, Euro

Česká automobilka Škoda Auto bude část produkce vyrábět v německém Osnabrücku, řekl ředitel firmy Bernhard Maier. Důvodem je podle něj zaplnění vlastních výrobních kapacit Škody v Evropě. Co tam bude Škoda Auto vyrábět, Maier neupřesnil. V Osnabrücku se nyní lakují karoserie škodovek.

„Část naší produkce nyní budeme vyrábět v německém Osnabrücku, kde již dnes lakujeme naše Fabie,“ řekl serveru Auto.cz ředitel Škody Auto. Jaký to bude mít dopad na výrobu v Česku, Maier neuvedl. Nová výroba Škody Auto v Německu ale neznamená podle českých zástupců firmy přesun výroby z Česka. Server Novinky.cz již dříve uvedl, že se v Osnabrücku budou kromě karoserií Fabie lakovat od konce roku také karoserie modelu Karoq.

V Evropě bude podle Maiera muset česká automobilka investovat do rozšíření výroby. „Kapacita našich závodů je zcela využitá,“ doplnil. Firma podle něj zvažuje restrukturalizaci, stavbu nové továrny i další alternativy, plány budou ujasněny během příštích tří až čtyř měsíců.

Loni se objevily spekulace, že Škoda Auto přesune z Česka do Německa výrobu následníka modelu Superb. Česká automobilka ani mateřský koncern Volkswagen tehdy spekulace nepotvrdily ani nevyvrátily.

ebf - tip - debata

Přes Indii do Jižní Ameriky. Škoda má plán pro expanzi

 Předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier na autosalonu v Ženevě

Dále čtěte:

Škoda Auto v prvním čtvrtletí zvýšila provozní zisk o pět procent

Škoda chystá SUV-kabriolet. Ale jen koncept, prodávat se nebude

Škoda se v rámci VW dostane do skupiny Volume. Bude v ní i se Seatem

Už čtvrté SUV pro Čínu. Škoda představí do konce roku další model pro tamní trh


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).