Menu Zavřít

Škoda Kodiaq poprvé ukázala interiér

30. 8. 2016
Autor: Škoda Auto

Pouhé dva dny před oficiální statickou premiérou nového SUV pustila Škoda Auto do světa několik oficiálních fotografií interiéru a výbavy nového Kodiaqu.

Už ve čtvrtek 1. září se nová Škoda Kodiaq slavnostně představí světu na statické premiéře v Berlíně. Ještě předtím ale můžeme nahlédnout do kabiny nového SUV, které poprvé v historii značky Škoda nabídne až sedm sedadel. Automobilka zveřejnila sadu čtyř fotografií odhalujících klíčové prvky interiéru.

Škoda Kodiaq interiér

Palubní deska je rozdělena na dvě symetrické zóny. Většina ovládacích prvků i přístrojový štít před řidičem vypadají tak, jak jsme zvyklí z dosavadních modelů Škody, novinkou jsou ale vertikálně orientované výdechy ventilační soustavy.

Škoda Kodiaq interiér

Displej infotainmentu se na první pohled rovněž podbá dosud používaným řešením. Všimněte si ale, že tlačítka po stranách už nejsou fyzická (hardwarová), ale integrovaná do dotykové plochy.

Škoda Kodiaq interiér

Škoda už dříve zveřejnila informaci, že zavazadlový prostor Kodiaqu bude mít objem 720 až 2065 l. Nyní můžeme nahlédnout také dovnitř. Je vidět, že sklopená sedadla ve třetí řadě tvoří jednu rovinu s podlahou zavazadelníku (což je dnes u sedmimístných automobilů standard) a že opěradla druhé řady lze sklápět táhly na bočnicích kufru. Poslední snímek dává alespoň tušit, jaké asi prostorové poměry lze očekávat na třetí řadě, a zároveň odhaluje vzor dekoračních švů na sedadlech.

MMF24

Škoda Kodiaq interiér

Výstavní premiéru bude mít nové SUV Škoda Kodiaq koncem měsíce na autosalonu v Paříži, objednávky začne firma přijímat vzápětí poté.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).