Menu Zavřít

Skupině ČSOB loni stoupl čistý zisk o čtvrtinu na téměř 20 miliard korun

13. 2. 2020
Autor: Martin Pinkas, Euro

Čistý zisk skupiny ČSOB loni stoupl o 25 procent na 19,7 miliardy korun. Zisk vzrostl mimo jiné díky vyššímu čistému úrokovému výnosu nebo jednorázovému výnosu 2,1 miliardy korun plynoucímu z přecenění 55procentního podílu ve stavební spořitelně ČMSS v souvislosti s koupí zbylých 45 procent akcií.

Celkový objem aktiv pod správou skupině stoupl loni o 18 procent na 240,6 miliardy korun. Objem úvěrů ČSOB vzrostl meziročně o pět procent na 780,7 miliardy korun. Objem vkladů se zvýšil o tři procenta na 959,9 miliardy korun. Provozní náklady vzrostly o sedm procent na 19 miliard korun. Provozní výnosy pak stouply o 14 procent na 42,4 miliardy korun.

"Loňský rok se zařadil mezi nejúspěšnější v naší historii. Opírali jsme se o pokračující růst české ekonomiky, zvyšující se kupní sílu domácností a prosperující firmy s chutí investovat. Akvizicí Českomoravské stavební spořitelny jsme upevnili vedoucí postavení v oblasti bydlení a i letos budeme pomáhat klientům vyřešit veškeré potřeby související s bydlením pod jednou střechou," uvedl generální ředitel ČSOB John Hollows.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).