Menu Zavřít

Skupují akcie

7. 6. 2002
Autor: Euro.cz

PPF investiční holding

PRAHA (tpk) - PPF investiční holding získal do dnešního dne 61 procent všech svých akcií, na něž se vztahuje veřejný odkup. Kupní smlouvu uzavřelo s holdingem devět tisíc akcionářů, tedy téměř každý druhý. Povinnost holdingu odkoupit akcie od svých akcionářů plyne z rozhodnutí mimořádné valné hromady společnosti, jež letos 12. března rozhodla o zrušení registrace akcií.
Po vypořádání všech doposud uzavřených kupních smluv podíl skupiny PPF na majetku holdingu převýší 90 procent. Veřejný odkup potrvá ještě dva týdny do 20. června, kdy končí povinnost holdingu odkoupit od svých akcionářů akcie za 400 Kč za kus. Možnost prodat akcie v rámci veřejného odkupu má každý akcionář, který je vlastnil k 12. březnu 2002.
PPF investiční holding vznikl v době kuponové privatizace a je ryze privátní společností s majoritním vlastníkem – skupinou PPF. S jeho akciemi se na veřejných trzích obchoduje minimálně a jejich likvidita je velmi nízká. Základní jmění PPF investičního holdingu je 353 milionů korun a nominální hodnota jedné akcie 100 Kč.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).