Menu Zavřít

SKVĚLÝ TAH NA FORMULI 1

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

EM.TV

Německému mediálnímu kolosu EM.TV se podařil perfektní tah. Za 3,3 miliardy marek kupuje padesát procent Formule 1 Bernieho Ecclestonea. Větší část této sumy zaplatí v hotovosti v amerických dolarech, zbytek uhradí deseti miliony vlastních akcií. „Je to nejdůležitější transakce v naší firemní historii, oznámil šéf představenstva německého podniku Thomas Haffa.

Mnichovská EM.TV převezme polovinu holdingu Formule–1 SLEC, který drží četná prodejní práva nejprestižnější motoristické soutěže. Bavorská společnost získá rovněž podíl londýnské Investmentbank Morgan Grenfell Privat Equity, které dosud patřilo 12,5 procenta účasti, a získá i americkou investiční společnost Hellman & Friedman, jíž patří 37,5 procenta.

ebf - tip - debata

Zbylá polovina podílů holdingu Formule–1 zůstane v rukou Bernieho Eccelstonea. „Zkušenosti kupující společnosti pomohou popohnat Formuli 1 kupředu, komentoval německý krok Ecclestone. Obrat Formule 1 by se měl v příštím roce zvýšit o pětadvacet procent, odhaduje finanční ředitel EM.TV Florian Haffa. V příštím roce budou obě společnosti jednat o další změně ve vlastnické struktuře holdingu, kde by mnichovská firma chtěla zvýšit svou účast až na 75 procent. Akcie EM.TV vyskočily minulou středu, kdy byl obchod oznámen, o deset procent na 105,5 eura.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).